Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.04.2024

Рада планує віднести газовий конденсат до підакцизних товарів

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №10215 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів щодо запровадження системи контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників.

Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Парламент прийняв за основу (законопроєкт – ред.) №10215 про детінізацію ринку нафтопродуктів (контролю за обігом нафти, газового конденсату та розчинників). За основу – 279», – написав депутат.

Документ передбачає віднесення до підакцизної групи товарів нафти та газового конденсату з нульовою ставкою акцизного податку, а також розчинників за кодом 3814 00 90 19 згідно з УКТ ЗЕД зі ставкою 245,50 євро за 1000 л та із можливістю застосування податкових векселів.

У пояснювальній записці зазначається, що в Україні на сьогодні поширена практика переробки газового конденсату на бензини, які не відповідають технічному регламенту. Для підвищення октанового числа прямогонного бензину використовують в якості кисневмісних високооктанових компонентів метанол, біоетанол та інші розчинники.

Очікується, що ухвалення законопроєкту сприятиме ліквідації поширених схем ухилення від оподаткування, а також виведенню значної частини економіки з тіні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада сьогодні також ухвалила у першому читанні законопроєкт про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, біоетанолу, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, тютюнової сировини, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального.

 

www.ukrinform.ua