Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.10.2021

Рада створила умови для розвитку в Україні комбінованого виробництва тепла та електроенергії

Так, наявні теплогенеруючі об’єкти будуть перетворені у високоефективні установки комбінованого виробництва електричної енергії та теплової енергії.

Верховна Рада схвалила законопроект, який створює умови для розвитку в Україні високоефективної когенерації відповідно до положень Європейського Союзу.

Як передає кореспондент УНІАН, за прийняття законопроекту “Про комбіноване виробництво теплової та електричної енергії (когенерації) і використання скидного енергопотенціалу” (№4527) за основу проголосували 282 народних депутати при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Під час подання законопроекту заступник міністра енергетики Юрій Власенко зазначив, що метою його розробки є узгодження положень чинного законодавства України з принципами та положеннями законодавства Європейського Союзу у сфері розвитку високоефективної когенерації.

“Ухвалення законопроекту створить умови для розвитку в Україні високоефективної когенерації відповідно до положень Європейського Союзу, перетворить наявні теплогенеруючі об’єкти на високоефективні установки комбінованого виробництва електричної енергії та теплової енергії. Також підвищить використання палива і зменшить використання ресурсів, зокрема газу, в суспільному виробництві”, – сказав Власенко.

Для досягнення цієї мети та підвищення використання та екологічності палива проектом закону передбачено запровадження термінології у використанні високоефективної когенерації згідно з Директивами ЄС, проведення аналізу витрат високоефективної когенерації для теплогенеруючих об’єктів понад 200 МВт та встановлення кваліфікаційних показників.

 

www.unian.ua