Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.03.2024

Рада запровадила митний контроль біометану

Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №9456 щодо митного контролю та митного оформлення біометану, що переміщуються трубопровідним транспортом через митний кордон України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк у Телеграмі.

“Рада прийняла законопроєкт №9456 внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану. За – 297 (депутатів – ред.)”, – написав Железняк.

Зазначається, що митний контроль та митне оформлення біометану, що транспортується трубопроводами через митний кордон України за зовнішньоекономічними договорами, здійснюється у порядку, передбаченому для природного газу.

Митне оформлення здійснюватиметься на підставі відомостей щодо обсягів біогазу (або інших видів газу з альтернативних джерел), який під час транспортування ГТС за своїми фізико-хімічними характеристиками може бути заміщений відповідним обсягом природного газу.

Для здійснення митного оформлення біометану потрібно буде подавати періодичну митну декларацію, яка містить відомості про номер облікового запису виробника біометану в реєстрі біометану, та додаткову митну декларацію з інформацією про гарантію походження біометану.

Як повідомлялося, виходячи із наявної сировинної бази, Україна може щорічно виробляти 21,8 млрд кубометрів біогазу та/чи біометану.

Голова правління ГС “Біоенергетична асоціація України” Георгій Гелетуха наголошує на важливості врегулювання експорту біометану для налагодження його виробництва в Україні.

 

www.ukrinform.ua