Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.09.2021

Разумков підписав закон про індустріальні парки

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про індустріальні парки”.

Як повідомляє пресслужба Апарату Верховної Ради, закон пішов на підпис Президенту, передає Укрінформ.

“Голова парламенту Дмитро Разумков підписав Закон “Про внесення змін до Закону України “Про індустріальні парки”, спрямованих на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках” (№ 4416-1)”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 7 вересня ухвалила зміни до Закону “Про індустріальні парки”, спрямовані на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках.

Згідно з пояснювальною запискою, метою закону є “сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків задля перетворення їх на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження низки інвестиційних стимулів, що відповідають сучасним світовим тенденціям та підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків”.

Зокрема, документом передбачається запровадження компенсації керуючим компаніям, ініціаторам створення – суб’єктам господарювання та учасникам індустріальних парків 50% витрат на підключення та приєднання до електромереж. Також запроваджується компенсація учасникам індустріальних парків відсоткових платежів за кредитами – залежно від частки експорту продукції власного виробництва у загальному доході від їхньої господарської діяльності та часткова компенсація інвестицій учасників індустріальних парків у створення виробництва, здійснених протягом перших трьох років.

Очікується, що закон дозволить розкрити потенціал індустріальних парків як дієвого механізму подолання проблем в промисловості та наслідків поточної економічної кризи в Україні, зумовленої пандемією коронавірусної хвороби COVID-19. Зокрема, стимули, передбачені документом, мають забезпечити: зростання рівня зайнятості населення і зменшення відтоку кваліфікованих кадрів за кордон; зростання реальних доходів громадян, збільшення несировинного випуску та експорту; збільшення надходжень до державного та місцевих бюджетів та фінансування соціальних ініціатив; створення сприятливого інвестиційного клімату; забезпечення зростання обсягів зовнішньоекономічної діяльності.

Створення індустріальних парків визначено стратегічно важливим завданням у 2021 році в рамках Програми Президента «Велике будівництво». У 2021 уряд інвестує в розбудову інфраструктури 4 індустріальних парків майже 80 млн грн.

Індустріальні парки – це частина міста, яка виділена під промислове використання, а не для побутових або комерційних потреб. Промислові парки можуть містити заводи, порти, склади, логістичні центри чи фабрики.

 

www.ukrinform.ua