Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.01.2020

Рівненська АЕС ввела в експлуатацію комплекс з переробки РАВ

На Рівненській АЕС введено в експлуатацію комплекс з переробки радіоактивних відходів.

Про це йдеться у повідомленні Енергоатому.

27 грудня 2019 року завершено введення в експлуатацію комплексу з переробки радіоактивних відходів (КПРАВ) Рівненської АЕС. Це означає, що відтепер КПРАВ є повноправним об’єктом технологічного комплексу РАЕС. Завершено всі додаткові розрахунки та обґрунтування аналізу безпеки, що надавалися до Держатомрегулювання України. Підтверджено безпечне функціонування обладнання та систем КПРАВ під час виконання регламентного технологічного процесу переробки РАВ та визнано, що комплекс з переробки радіоактивних відходів Рівненської АЕС та діяльність з переробки РАВ відповідають вимогам ядерної та радіаційної безпеки.

За словами заступника начальника цеху дезактивації та радіоактивних відходів РАЕС по поводженню з радіоактивними відходами Володимира Горбунова, введення КПРАВ не зупиняє безперервне втілення інновацій у цикл поводження з РАВ на Рівненській АЕС.

«Попереду ще багато планів, які необхідно реалізувати у вигляді процедур та обладнання, але переробка радіоактивних відходів до вигляду, придатного для кінцевого захоронення, з цього моменту стає повсякденним завданням рівненських атомників», – підкреслює В. Горбунов.

Довідка. Рівненська атомна електростанція (РАЕС) розташована на північному заході Рівненської області в м. Вараш. На РАЕС експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.