Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.07.2023

Робоча група з питань розвитку індустріальних парків напрацює зміни до законодавства – нардеп

До законодавства про індустріальні парки будуть внесені зміни за підсумками аналізу практики його застосування, повідомив народний депутат Дмитро Кисилевський під час засідання Робочої групи з питань розвитку індустріальних парків, яка працює при Комітеті Верховної Ради з питань економічного розвитку.

“Після підписання Президентом базового закону про індустріальні парки минуло майже 2 роки, настав час зібрати від усіх стейкхолдерів ІП пропозиції по вдосконаленню. Практика застосування закону підказала, які корективи необхідні”, – зауважив він.

На думку депутата, додаткового уточнення потребують наступні питання:

  • врегулювання повноважень засновника, керуючої компанії, учасника та іншого суб’єкта господарської діяльності ІП;
  • зміна юридичної особи ініціатора;
  • вирішення питань щодо можливості розташування в межах ІП (на землях промисловості) об’єктів профтехосвіти, R&D, виставкових центрів – того, що в інших країнах зазвичай присутнє як допоміжні об’єкти в індустріальних парках;
  • вирішення питань щодо створення/ініціювання ІП на землях державної власності такими суб’єктами, як ДП, ДУ;
  • створення ІП на браунфілдах
  • доступ індустріальних парків до програми 5-7-9 і інших фінансових інструментів.

Дмитро Кисилевський повідомив, що до кінця серпня від ініціаторів, керуючих компаній, резидентів індустріальних парків, органів місцевого самоврядування та інших стейкхолдерів будуть збирати пропозиції. У вересні 2023 року стартує робота над проєктом змін до законодавства про індустріальні парки. Разом з Міністерством економіки також будуть розглянуті пропозиції щодо змін до нормативних актів уряду.

Крім того, на засіданні робочої групи Кисилевський закликав учасників до створення Асоціації індустріальних парків України.

“Варто розглянути об?єднання зусиль всіх, хто працює над розвитком індустріальних парків. Спільний голос матиме більше шансів бути почутим, коли це необхідно” – підкреслив Кисилевський.

Останні зміни в закон про Індустріальні парки Президент Володимир Зеленський підписав 5 жовтня 2021 року. Пізніше були прийняті податкові і митні стимули для індустріальних парків.

 

 

uaprom.info