Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.03.2024

Роз’яснення Державного підприємства “Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків” щодо оприлюдненого відео на bihus.info

Роз’яснення Державного підприємства “Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків” щодо оприлюдненого відео на bihus.info.

Державне підприємство “Державний інформаційно-аналітичний центр моніторингу зовнішніх товарних ринків” (скорочено – ДП «Держзовнішінформ») створене як госпрозрахункове, діє на принципах повної господарської самостійності та самоокупності. Тобто підприємство веде господарську діяльність виключно за кошти зі свого прибутку, які самостійно заробило, надаючи інформаційно-аналітичні послуги на комерційній основі. Варто зазначити, що ДП «Держзовнішінформ» не отримує жодного державного фінансування, натомість сплачує податки без жодних пільг, а прибуток від своєї діяльності направляє до бюджету України.

Співробітники ДП «Держзовнішінформ» не є державними службовцями й працюють на підставі колективного договору.

Заробітна плата працівників ДП «Держзовнішінформ» формується виключно з прибутку ДП «Держзовнішінформ», а не за рахунок платників податків.

Щодо інформації, яка була висвітлена у відео, пояснюємо далі.

Відповідно до пункту 4 Методики визначення середньоринкової вартості легкових автомобілів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 18 лютого 2016 року № 66 (далі – Методика № 66), ДП «Держзовнішінформ» надає інформацію про ціни нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, об’єму циліндрів двигуна, типу пального, яка подається до 10 січня базового податкового (звітного) періоду (року) державним підприємством «Держзовнішінформ» до Міністерства економіки України.

Відповідно до пункту 13 Методики № 66 Мінекономіки відповідно до цієї Методики розраховує середньоринкову вартість автомобіля та щороку до 01 лютого податкового (звітного) року розміщує на своєму офіційному вебсайті перелік легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, який повинен містити такі дані щодо зазначених автомобілів: марка, модель, рік випуску, об’єм циліндрів двигуна, тип пального.

У разі відсутності на офіційному вебсайті Мінекономіки інформації про марку, модель легкового автомобіля, що має ознаки об’єкта оподаткування транспортним податком, Мінекономіки за зверненням ДПС та/або власника зазначеного легкового автомобіля визначає його середньоринкову вартість, доповнює перелік, зазначений в абзаці першому цього пункту, такою інформацією та розміщує її на своєму офіційному вебсайті.

Таким чином, ДП «Держзовнішінформ» не формує списки/переліки автомобілів, а надає виключно інформацію про ціни нових автомобілів з урахуванням марки, моделі, обʼєму циліндрів двигуна, типу пального.

При цьому, у разі відсутності на сайті Мінекономіки інформації щодо певного автомобіля або його моделі, що має ознаки об’єкта оподаткування транспортним податком, ДПС та/або власник такого легкового автомобіля не позбавлені можливості звернутися до Мінекономіки задля визначення його середньоринкової вартості.

Окремо зазначимо, що робота щодо пошуку, обробки та зведення інформації стосовно цін нових автомобілів, виконується Підприємством безкоштовно, як і всі подібні запити Міністерства економіки України.

У разі звернення Мінекономіки до ДП «Держзовнішінформ» за отриманням інформації щодо ціни нового автомобіля з урахуванням марки, моделі, обʼєму циліндрів двигуна, типу пального, Підприємство завжди опрацьовує такі запити.

ДП «Держзовнішінформ» поважає роботу журналістів та їхню нелегку працю щодо висвітлення різних аспектів діяльності державних органів, проте просимо журналістів бути більш уважними у підготовці своїх репортажів аби доносити точну, правдиву, перевірену інформацію до своєї аудиторії, у цей і так нелегкий період для нашої країни.

ДП «Держзовнішінформ» завжди відкрите до діалогу та готове надати будь-яку інформацію щодо своєї діяльності.