Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.05.2021

Розпочинаємо експериментальний проєкт доступу до ринку річкових перевезень, – Владислав Криклій

Сьогодні, 17 травня, на своєму засіданні Уряд схвалив постанову КМУ «Про реалізацію експериментального проєкту щодо заходження до річкових портів України суден під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів України про судноплавство на внутрішніх водних шляхах, без отримання одноразових тимчасових дозволів». Нею запроваджується реалізація вищезазначеного проєкту до 31 грудня поточного року з метою створення сприятливих умов для суб’єктів господарювання для доступу до ринку річкових перевезень.

Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Розвиток внутрішніх водних шляхів – один із головних пріоритетів Міністерства. Вищезазначеним проєктом ми створюємо сприятливі умови для доступу до ринку річкових перевезень для суб’єктів господарювання, зокрема для іноземних невійськових суден під прапорами держав, з якими не укладено міжнародних договорів України про судноплавство на внутрішніх водних шляхах, без отримання одноразових тимчасових дозволів», – зазначив Владислав Криклій.

За його словами, враховуючи нагальні потреби ринку в умовах розвитку водних перевезень, впровадження цього проєкту дозволить забезпечити конкурентоспроможність річкових портів у порівнянні з морськими портами, де не передбачено отримання будь-яких дозволів, збільшити обсяг перевалки вантажів і в цілому покращити розвиток річкового транспорту.

mtu.gov.ua