Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.10.2022

Розвиток вівчарства на Закарпатті підтримають кредитами та мікрогрантами

На Закарпатті розробили першу в Україні програму підтримки бізнесу в галузі вівчарства.

Про це повідомили у Закарпатській обласній військовій адміністрації.

Проєкти фінансової підтримки та стимулювання розвитку вівчарства розробили в Ощадбанку.

«Раніше ми домовилися про включення команди Ощадбанку до розроблення програм кредитування тваринництва/вівчарства, – зазначив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. – Це фундаментальна робота, яка може реально змінити цілу традиційну галузь сектору економіки Закарпаття у бік розвитку».

Відповідні програми увійдуть до стратегії розвитку цих галузей у регіоні. «Мова не лише про кредитування, а й про мікрогранти, які можуть забезпечити їхнє стимулювання», – уточнив Віктор Микита.

Програми передбачають збільшення поголів’я овець та відновлення вівчарства в Україні, підвищення добробуту сільських жителів за рахунок створення нових робочих місць, залучення наявних сільгоспвиробників та особистих підсобних господарств.

За словами Віктора Микити, учасники програми отримають такі переваги:

• відшкодування за утримання овець;

• компенсації за будівництво ферм;

• отримання в безоплатне користування пасовищ;

• загальний приріст отари;

• збільшення кількості робочих місць;

• зменшення собівартості продукції;

• збереження коштів на депозитному рахунку;

• можливість вийти на більші ринки збуту (ОАЕ, Туреччина, Європа) тощо.

«Базовою умовою для участі у програмах є створення робочих місць, – підкреслив голова Закарпатської ОВА. – Це – завдання державного рівня, і ми працюємо на розвиток. Окремо розглядаємо питання формування обласної програми підтримки й розвитку тваринництва/вівчарства, в якій визначимо та закріпимо селекційну роботу».

Представники банківського сектору зазначили, що це – перша в Україні спільна програма з розвитку наявного або створення власного бізнесу в галузі тваринництва/вівчарства.

 

agrotimes.ua