До 2030 року очікується значне зростання світового ринку яблук.
Про це повідомляє Globenewswire з посиланням на звіт IndexBox.
«Таке зростання пояснюється декількома факторами, зокрема технологічним прогресом у вирощуванні яблук, розширенням органічних сортів яблук і все більшим використанням яблук у різноманітній харчовій промисловості та виробництві напоїв», – йдеться у повідомленні.
Основні чинники зростання ринку включають збільшення попиту на здорові закуски, впровадження передових сільськогосподарських методів і розширення сектору роздрібної торгівлі.
Однак ринок також стикається з такими проблемами, як зміна клімату, що впливає на врожайність, і коливання цін через різні обсяги виробництва.
Споживчі переваги зміщуються в бік органічних та місцевих фруктів, що значно впливає на попит. Крім того, зростання кількості веганів і людей, які піклуються про своє здоров’я, сприяє зростанню споживання яблук.
У звіті наголошується, що промисловість напоїв, зокрема сектор сидру, а також хлібопекарська та кондитерська промисловість мають найбільше споживання яблук. Зростання цих галузей безпосередньо впливає на попит на яблука.
agrotimes.ua