Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.01.2024

Ринок землі відкрився для юридичних осіб

З 2024 року розпочався новий етап земельної реформи, землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати юридичні особи, при цьому цей обсяг обмежений 10 тис. га.

Про це сказано в тексті закону № 552-ІХ, передають Українські Новини.

З липня 2021 року до 2024 року купувати землі сільгосппризначення площею до 100 га могли тільки фізособи-громадяни України.

З січня 2024 року набули чинності норми закону № 552-ІХ “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення”.

Згідно з ними встановлено, що з 1 січня 2024 року загальна площа земельних ділянок сільгосппризначення у власності громадянина не може перевищувати 10 тис. га, у власності юридичної особи (крім банків) не може перевищувати загальної площі земельних ділянок, які можуть перебувати у власності всіх його учасників, але не більше 10 тис. га.

Іноземцям заборонено купувати частки в статутному капіталі, акції, паї, членство в юросіб (крім як в статутному капіталі банків), які є власниками земель сільськогосподарського призначення, поки інше не вирішать громадяни України в ході референдуму.

Крім того, заборонено продавати землі державної і комунальної власності.

До 1 січня 2030 року ціна продажу земділянок, виділених в натурі власникам земельних паїв, не може бути менше їх нормативно-грошової оцінки.

 

agrotimes.ua