Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.11.2021

S&P Global Market Intelligence прогнозує зростання цін на сталь до 2025 року

На світовому ринку очікується зростання попиту, що сприятиме подорожчанню металопродукції

S&P Global Market Intelligence, яка є частиною міжнародної корпорації S&P Global, прогнозує зростання цін на сталь до 2025 року. Про це йдеться в останньому звіті компанії 2022 Metals and Mining Outlook Intelligence.

Компанія очікує відновлення світової металургії у 2022 році, якому може сприяти кілька факторів: зростання споживчих витрат, заходи державного стимулювання та прискорення глобального енергетичного переходу.

Як результат, зростання попиту на сталь сприятиме подорожчанню деякої металопродукції у середньостроковій перспективі.

До 2022 року ціни на сталь можуть знизитися в міру відновлення пропозиції. Однак зростання попиту – у тому числі за рахунок зростання сектору електромобілів та енергетичного переходу – стане основою для подальшого зростання цін на металопродукцію до 2025 року.

«Хоча ми очікуємо, що в 2022 році ціни на метали помірно знижуватимуться з поточних максимумів, середньострокові обмеження пропозиції створюють основу для зростання цін на рівні вище середнього до 2025 року – переважно за рахунок збільшення попиту на матеріали, що використовуються в глобальному енергетичному переході, що прискорюється», – наголосив Марк Фергюсон, директор з досліджень металів та гірничодобувної промисловості S&P Global Market Intelligence.

Нагадаємо, що рейтингове агентство Fitch прогнозує ціни на сталь на рівні в середньому $600/т у 2022 році.

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підвищило у вересні 2021 року прогноз для світової гірничо-металургійної промисловості зі «стабільного» до «позитивного». За оцінкою Moody’s, ціни на сировинні товари, зокрема залізну руду, сягнуть історичних максимумів, але знизяться протягом 2022 року.

 

gmk.center