Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 29.11.2023

Саудівська Аравія вимагає скоротити квоти ОПЕК+ — Bloomberg

Саудівська Аравія домагається скорочення квот на видобуток нафти ОПЕК+, щоб підтримати світові ринки, повідомив Bloomberg із посиланням на джерела. Зі слів делегатів, представники деяких країн не підтримують цієї пропозиції.

Саудівська Аравія з липня переважно в односторонньому порядку скорочує постачання на 1 млн барелів на день (б/д) і тепер шукає підтримки з боку всіх членів Організації країн-експортерів нафти та її партнерів, повідомили делегати. Пропозиція Саудівської Аравії прозвучала на тлі перемовин учасників ОПЕК+, які змушені були перенести зустріч на чотири дні через те, що Ангола й Нігерія не погоджуються зі зниженням лімітів квот на 2024 рік.

Добровільне скорочення видобутку Саудівської Аравією, здійснене у поєднанні зі скороченням експорту з росії на 300 тис. б/д, наразі триватиме до кінця року. Більшість аналітиків очікують, що Ер-Ріяд з москвою продовжать ці обмеження до 2024 року, повідомляє Bloomberg.

«Ірак, росія й Казахстан останнім часом перевиконують свої квоти, тоді як інші країни, наприклад африканські члени, втратили стільки виробничих потужностей, що не в змозі скорочувати постачання далі», – йдеться у повідомленні агентства.

Раніше ОПЕК+ відклала міністерську зустріч, на якій мало обговорюватися скорочення видобутку нафти, — з 26 на 30 листопада. В організації уточнили, що зустріч 30 листопада відбудеться в онлайн-форматі. Як заявили джерела Reuters, члени ОПЕК, Ангола й Нігерія, наполягали на вищих рівнях видобутку нафти, ніж інші країни.

 

enkorr.ua