Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 31.05.2021

СБ затвердив виділення Україні додаткових $100 млн для підтримки МСБ

Рада виконавчих директорів Світового банку (СБ) затвердила надання Україні додаткових $100 млн для проекту “Доступ до довгострокового фінансування в рамках боротьби з наслідками пандемії COVID-19”, кошти якого будуть спрямовані на підтримку експортно-орієнтованого малого і середнього підприємництва.

“Сьогодні Рада виконавчих директорів Світового банку затвердила надання додаткових коштів в розмірі $100 млн для проекту “Доступ до довгострокового фінансування у рамках боротьби України з наслідками пандемії COVID-19”,– зазначив СБ у релізі в суботу.

Позичальником і виконавцем даного проекту банку є державний Укрексімбанк, зазначається в повідомленні.

“Виділені додаткові кошти Укрексімбанк використовує для надання позик експортно-орієнтованим малим і середнім підприємствам (МСП), які постраждали від пандемії COVID-19. Проект зосереджено на наданні суб-кредитів з більш тривалим терміном погашення, ніж ті, що зараз пропонуються на ринку”, – зазначив СБ.

“Ці нові позики від Укрексімбанку створять робочі місця, стимулюватимуть конкурентоспроможність, допоможуть українським компаніям знаходити нових клієнтів за кордоном, збільшувати доходи і сприяти зменшенню рівня бідності в міру виходу України з пандемії”, – цитує прес-служба банку регіонального директора Світового банку у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.

Проект “Доступ до довгострокового фінансування” загальною сумою $150 млн діє в Україні з літа 2018 року. В рамках його позики отримали понад 50 МСП, більшість з яких працюють у сільському господарстві і харчовій промисловості. Однак є серед позичальників і представники виробничої сфери – виробники гірничого обладнання та холодильних установок, стоматологічного та електричного обладнання, пластикової упаковки, деревообробки, ткацтва килимів та інші.

Поточний портфель інвестиційних проектів СБ в Україні становить майже $3,3 млрд, у рамках яких реалізуються 11 інвестиційних проектів та одна “програма заради результатів”.

ua.interfax.com.ua