Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.04.2022

Сенатори просять Байдена скасувати 25%-ве мито на імпорт сталі з України

Політики США відзначають ключову роль металургії для повоєнного відновлення

Сенатор-демократ від штату Каліфорнія Дайен Файнстайн та сенатор-республіканець від штату Пенсільванія Пет Тумі звернулися до президента США Джо Байдена з проханням скасувати 25%-ве мито на імпорт української сталі. Про це йдеться у листі, оприлюдненому на офіційному сайті Дайен Файнстайн.

Сенатори зазначають, що металургійна промисловість буде ключовою для повоєнного відновлення України.

«Сполучені Штати мають зробити все можливе, щоб український народ міг ефективно відновитись після війни. Скасування американських мит на сталь з України – це невеликий, але значущий спосіб продемонструвати підтримку та забезпечити стабільність й покращити довгострокові економічні перспективи країни», – заявляють сенатори.

Зазначимо, що мита у розмірі 25% на імпорт усіх видів сталевої продукції США запровадили у березні 2018 року в рамках розслідування щодо загрози національній безпеці (секція 232).

У листопаді відбулося 10-те засідання Українсько-американської торговельно-інвестиційної ради. За його підсумками, міністр економіки Юлія Свиріденко заявила, що вважає можливим скасування митних тарифів на ввезення української сталі в США. Основою для таких припущень тоді послужила домовленість Європейського Союзу та США щодо виключення європейської сталевої продукції та алюмінію з-під дії 25%-го мита відповідно до секції 232.

Аналітики GMK Center відзначали, що головна стаття експорту України в США – безшовні труби, і якщо не вжити будь-яких дій, то вітчизняні виробники втрачатимуть великі обсяги експорту.

«Періодично порушувалося питання про переговори щодо виключення України з-під дії секції 232, однак це так і залишилося на рівні ініціатив. Доцільно активізувати цей напрям, оскільки чим більше країн укладають такі угоди (Канада, Мексика, Бразилія, Аргентина тепер ще й ЄС), тим більші обсяги експорту втрачатимуть вітчизняні виробники», – зазначалося в дайджесті GMK центр.