На декілька тижнів раніше ніж минулого року в Україні стартував новий сезон редису із захищеного ґрунту. Про це повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».
Як зазначається, через бойові дії не території України й у південних областях включно, зруйнувалися усі звичні логістичні ланцюги, тому практично увесь врожай тепличного редису доводиться реалізовувати безпосередньо у регіоні вирощування.
На сьогодні українські виробники пропонують перші партії редису з теплиць за 10-15 грн/кг. Минулого року ціни стартували з 25-30 грн/кг. Проте на думку фахівців, навіть за низької вартості реалізувати наявні обсяги всередині регіону не вдасться.
«Враховуючи обсяги виробництва редису у відкритому та захищеному ґрунті у одній Херсонській області в Україні, можливо припустити, що реалізувати весь врожай всередині регіону, навіть у мирні часи, не здається можливим», — прокоментував Олександр Хорев, керівник проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».
kurkul.com