Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.12.2023

Ще додатково понад 400 тис. куб. м на добу: Укргазвидобування ввело в експлуатацію нові свердловини

У листопаді Укргазвидобування ввело в експлуатацію ще три високодебітні свердловини, які сумарно забезпечують понад 400 тис. куб. м газу на добу. Дві з них – нові, третя – відновлена з ліквідаційного фонду.

«Для підтримки та збільшення видобутку ми застосовуємо різноманітні методи, завдяки яким отримуємо результат у кубометрах газу, який зараз є вкрай необхідним нашій країні. Розвідувальне та експлуатаційне буріння, переінтерпретація даних, перегляд діючого і ліквідованого фонду – це частина роботи заради досягнення спільної мети», – коментує Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

Нова розвідувальна свердловина пробурена на нещодавно відкритому родовищі, місце для буріння фахівці визначили на основі проведених раніше 3D-сейсморозвідувальних досліджень. Інша нова оціночно-експлуатаційна свердловина пробурена на «старому» родовищі, яке експлуатується вже понад 50 років. Фахівці-розробники УкрНДІгазу та департаменту розробки виконали глибокий аналіз стану розробки, оцінили залишковий потенціал газоконденсатних покладів та визначили місце для нової свердловини. Обидві свердловини пробурено філією Укрбургаз.

Відновлена свердловина перебувала в ліквідаційному фонді впродовж 35 років. Фахівці департаменту ГРП Укргазвидобування визначили перспективність реліквідації свердловини та подальшого проведення гідравлічного розриву пласта. Фахівці філії УГВ-Сервіс провели на свердловині роботи з капітального ремонту та з реліквідації свердловини, а також підготували свердловину до ГРП. Зовнішній підрядник успішно провів двостадійний гідророзрив, завдяки якому вдалося отримати високий дебіт.

 

www.naftogaz.com