Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.07.2019

Шість державних стартапів працюватимуть над євроінтеграційними інноваційними рішеннями

В рамках  EU Association Lab відібрано 6 команд-переможців, які візьмуть участь у шестимісячній інкубаційній програмі для розробки інноваційних рішень у сфері імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це повідомляє Євроінтеграційний портал на своєму сайті.

Переможцями стали:

– Відкритий реєстр професійних водіїв, які здійснюють перевезення пасажирів та вантажів (Міністерство інфраструктури України).  Інструмент, завдяки якому перевізники отримають інформацію про професійних водіїв, а контролюючий орган зможе верифікувати кваліфікаційні картки водіїв, яка засвідчує компетентність водія. Мінінфраструктури отримає можливість обміну інформацією з контролюючих органів інших країн про водіїв, у яких є кваліфікаційна картка водія.

– Комплексна модель для прогнозування економічного і соціального розвитку регіонів України (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України). Проект для підвищення інституційної спроможності у сфері прогнозування економічного і соціального розвитку регіонів на сценарній основі шляхом підвищення кваліфікації фахівців з питань стратегічного планування.

– Маркетингова модель науки для бізнесу S2BMM (Міносвіти і науки України). Створення дієвого інструменту комунікації та ефективної взаємодії представників бізнесу та наукової спільноти України, який дасть можливість бізнесу знайти та втілити інновації, необхідні для розвитку його потужностей, а науковцям – реалізувати свій науковий потенціал та комерціалізувати результати свого дослідження.

– NOMOS Noise monitoring system (Державна авіаційна служба України). Підвищення обізнаності населення щодо рівнів та контурів шуму навколо аеропортів, інтеграція інформації від аеропортів всієї України на одному ресурсі.

– Стале споживання для учнівської молоді (Міністерство освіти і науки України). Мета ідеї – запровадити зручний онлайн інструмент наскрізної освіти, що містить інформаційні матеріали для вчителів, що допоможуть сформувати у школярів відповідальне споживання товарів та послуг, орієнтованe на здоровий спосіб життя, раціональне поводження з ресурсами і дбайливе ставлення до довкілля.

Протягом інтенсивної  програми на базі 1991 Open Data Incubator фахівці українських міністерств спільно з представниками органів державного управління, бізнесу та громадянського суспільства працюватимуть над новими підходами для імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. На команди чекають регулярні зустрічі з профільними менторами та тренінги з бізнес моделювання, налагодження партнерств, побудови маркетингової та комунікаційних стратегій. Окрім того, командам допоможуть підібрати найбільш релевантне технічне рішення для реалізації їх ідей.

Результати роботи над проектами учасники публічно представлять у лютому/березні 2020 року.

Довідково:

Програма EU Association Lab створена спільно Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) за підтримки 1991 Open Data Incubator. Вона є складовим компонентом проекту «Консультаційний фонд підтримки асоціації Україна-ЄС», який фінансується Федеральним Урядом Німеччини.

Програма стартувала у вересні 2018 та у першому циклі п’ять команд з представників міністерств та відомств вже створили та розвивають прототипи рішень, які  сприятимуть імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.