Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.03.2024

Шмигаль після зустрічі з Туском: Є розуміння, як будемо рухатися у питаннях торгівлі

Учасники українсько-польських урядових консультацій обговорили у Варшаві питання, що становлять взаємний інтерес у співпраці, зокрема ситуацію на кордоні й торгівлю в аграрному секторі.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Сьогодні ми провели черговий раунд українсько-польських урядових консультацій. Україна та Польща стратегічні союзники. Маємо чітко розуміти, наскільки значущою є взаємопідтримка і потенціал нашого співробітництва. Обговорили низку питань, які становлять взаємний інтерес у нашій співпраці», – зазначив він.

Очільник уряду поінформував, що під час зустрічі сторони приділили велику увагу ситуації, що склалася на українсько-польському кордоні й торгівлю в агросекторі.

«Розуміємо, як будемо рухатися», – наголосив прем’єр.

Шмигаль підкреслив, що Україна очікує від Польщі конкретні відповіді на запропоновані кроки, а також запевнив, що вже більша частина з них виконана.

Крім того, за його словами, українська сторона очікує на заборону Єврокомісією транзиту й експорту з Росії та Білорусі товарів, «а також погодження нашої угоди про спільний контроль на пунктах пропуску».

«Стратегічні відносини передбачають взаємну довіру та відкритість, здатність до діалогу та компромісу. Розраховуємо, що сьогоднішні консультації принесуть результат і ми знайдемо шляхи врегулювання проблемних питань», – підсумував прм’єр.

 

www.ukrinform.ua