Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.10.2021

Шмигаль розповів про рекордне за чотири роки зростання іноземних інвестицій

Прямі іноземні інвестиції в Україну у першому півріччі становили 2,83 мільярда доларів.

Про це повідомив у Фейсбуці Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

“У першому півріччі 2021 року прямі іноземні інвестиції в Україну склали 2,83 млрд доларів. З них 2,33 млрд доларів надійшло з країн Європейського Союзу. Зростання інвестицій у першому півріччі – на рекордному рівні за останні 4 роки”, – наголосив глава уряду.

Він висловив сподівання, що запроваджені цьогоріч додаткові стимули для підприємців сприятимуть зростанню інвестиційної активності.

Водночас за словами Шмигаля, продовжує зростати експорт української продукції. У вересні він збільшився на 38% і за 9 місяців становив 48,5 млрд доларів, що на 13,4 млрд більше, ніж торік.

“Для збільшення нашого експорту ми активно працюємо над отриманням «промислового безвізу» з ЄС, а також над декількома угодами про зону вільної торгівлі”, – наголосив Прем’єр-міністр.

Він також повідомив, що у серпні Індекс виробництва базових галузей (ІВБГ) зріс на 6,4% р/р, що значно вище, ніж у липні (2,3%). Цей Індекс включає інформацію про основні галузі економіки й демонструє позитивні аспекти її динаміки.

“Краще відновлення економічної активності відбулося завдяки зростанню сільського господарства (+25% р/р), сталому споживчому попиту та зростанню роздрібної торгівлі (+10% р/р), збільшенню інвестицій, а також зростанню будівельного сектору та окремих важливих галузей промисловості (металургії, машинобудування). Важливим аспектом також залишається зростання заробітних плат (+ 22% р/р у номінальному вимірі та +11% р/р у реальному вимірі)”, – констатував очільник Кабміну.

Глава уряду також поінформував, що будівельний сектор у серпні зріс на 9% у порівнянні з серпнем минулого року.

“Таке збільшення відбувається і по групі житлових будівель, і по групі інженерних споруд (дороги, комунікації, промислові об’єкти). Державні інвестиції в галузь дають додатковий поштовх до подальшого зростання”, – зауважив Шмигаль.

 

www.ukrinform.ua