Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.10.2020

Спеціальна ставка ПДВ для деяких видів сільгосппродукції – результат зростання загальної ефективності системи його адміністрування

Впровадження спеціальної зниженої ставки ПДВ для деяких видів сільгосппродукції дозволить легальному бізнесу зекономити обігові кошти на закупівлю та проміжну сплату податку до бюджету. Про це Голова Державної податкової служби Олексій Любченко заявив в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна». За його словами, це не є проблемою, оскільки мова йде про проміжне споживання.

«Потрібна інвентаризація на момент переходу на спецставку. Необхідно зафіксувати залишки зерна. Інакше розпочнеться гра в 6 % різниці. У редакції законопроекту до першого читання ця норма є. Якщо її збережуть у другому читанні, то все добре. Я взагалі пропонував ставку 10 %», – пояснив Олексій Любченко.

На його думку, ціна перезавантажиться трохи, але в бюджеті буде більше грошей. При цьому не буде жодного сенсу в паперовому кредиті.

Водночас, зважаючи на наміри окремих законодавців щодо зменшення ставки ПДВ для деяких продуктів кінцевого споживання, Олексій Любченко вважає, що вона має бути єдиною.

«112-ту директиву (Ради ЄС про спільну систему ПДВ) неможна перестрибнути. Вона дозволяє лише дві знижені ставки в країні. На теперішній час наш ліміт вже вичерпаний: одна знижена ставка в нас діє на ліки, інша – нульова для електромобілів (діє до 2022 року). Без цього обмеження всі почали б грати на ставках», – впевнений очільник ДПС.

Джерело: Урядовий портал.