Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.03.2023

Спільні напрацювання Мінекономіки та бізнесу буть закладені в економічну стратегію відновлення України, – Юлія Свириденко

Мінекономіки продовжує серію зустрічей з обговорення нагальних потреб та пропозицій українського бізнесу. Сьогодні, 22 березня, Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко зустрілася з представниками компаній-членів Американської торговельної палати в Україні (АCC), які охоплюють агропромисловий комплекс, харчову промисловість, банківську, ІТ сфери, роздрібну торгівлю, електронну комерцію, туризм, готельний бізнес та інші галузі. Участь у заході взяли заступники Міністра Олексій Соболєв та Надія Бігун.

«Наше завдання на цей рік – зосередитись у переговорах з партнерами на підтримці українського бізнесу та покритті дефіциту бюджету. Мінекономіки зосереджено на розвитку переробної галузі, інтеграції на ринки ЄС, оновленні угод з Канадою, ОАЕ, виході на ринки Африки, питаннях податкової політики. Окреме питання – дерегуляція. Ми підтримуємо відкритий діалог з бізнесом, щоб краще розуміти їхні потреби у цій сфері. Також ми працюємо над економічною стратегією відновлення України, великою частиною якої є робота українського бізнесу», – відмітила Юлія Свириденко.

Так, учасники обговорили пріоритетні для бізнесу питання, такі як дерегуляція, розмінування, посівна, де підприємці потребують підтримки від держави. Зокрема, Мінекономіки працює над розширенням програми доступного кредитування «5-7-9», передбачається додати сектори, які можуть скористатися програмою зі зниженою обліковою ставкою, отримати гарантії від держави.

Також акцентували на питанні гуманітарного розмінування. За даними обласних військових адміністрацій, загальна площа забруднених та замінованих сільськогосподарських земель на деокупованих територіях наразі перевищує 470 тисяч гектарів. Так, Міжвідомчою робочою групою з питань гуманітарного розмінування прийнято План по розмінуванню сільгоспземель, його реалізацією вже займаються приватні підприємства, ДСНС і Міноборони. Зокрема, Миколаївська область стала першим регіоном, де проводять розмінування с/г земель.

Крім того, представники бізнесу відзначили проведену Мінекономіки роботу з дерегуляції. Адже створення максимально сприятливих умов для розвитку підприємництва через скасування застарілих та зайвих інструментів держрегулювання – у фокусі Мінекономіки.

Окремо учасники акцентували на важливості Конференції з питань відновлення України, яку Велика Британія та Україна спільно проведуть у Лондоні в червні цього року. Україна очікує, що конференція буде більш практичною з точки зору залучення бізнесу. Зокрема, Уряд спільно з бізнесом напрацьовує практичні кейси для залучення інвестицій іноземних партнерів, серед яких інструменти страхування воєнних ризиків.

 

me.gov.ua