Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.06.2018

Спрощення митних процедур: «єдине вікно» працюватиме на кордоні

Уряд ухвалив рішення щодо впровадження «єдиного вікна» на кордоні для спрощення митних процедур. Відповідний законопроект, що вносить зміни до Митного Кодексу уряд схвалив на засіданні, передає УНН з посиланням на Мінекономрозвитку.

«6 червня Кабінет Міністрів підтримав зміни до Митного Кодексу України, що мають на меті спрощення митних процедур при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності та експортно-імпортних операцій через впровадження механізму так званого «єдиного вікна» на кордоні. Зміни закріплені у відповідному проекті Закону України», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що впровадження процедури «єдиного вікна» на кордоні передбачає швидкий та ефективний електронний обмін документами між різними органами державної влади, зменшення кількості контролюючих органів на кордоні, спрощення проходження або повне скасування низки контрольно-дозвільних процедур, пов’язаних із зовнішньоекономічною діяльністю.

Законопроектом пропонується:

  • всі дозвільні та супроводжуючі документи у сфері зовнішньоекономічної діяльності оформлювати в електронній формі з відображенням у «єдиному вікні» на сайті Державної фіскальної служби;
  • встановити вичерпний перелік випадків, коли ці документи можуть подаватися в паперовому вигляді (якщо такий формат установлено міжнародними договорами України або вимогами країни ввезення товарів; у випадку тимчасової перерви в роботі системи інформаційного обміну; при здійсненні декларування товарів у порядку, встановленому для громадян та при переміщенні товарів через митний кордон України у міжнародних поштових відправленнях).

Передбачається, що ухвалення проекту Закону сприятиме міжнародній торгівлі та поліпшенню інвестиційної привабливості країни. Впровадження «єдиного вікна» на кордоні є також і одним з міжнародно-правових зобов’язань України у рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

Джерело: unn.com.ua