Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.06.2022

США дали добро на поставки венесуельської нафти в Європу – Reuters

Італійська нафтова компанія Eni SpA та іспанська Repsol SA можуть почати відвантажувати нафту з Венесуели в Європі вже наступного місяця, аби компенсувати припинення нафтових закупок у росії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням одразу на п’ять джерел, які підтвердили ці наміри, передає Укрінформ.

«Очікується, що обсяги нафти, які отримуватимуть Eni і Repsol, є невеликими, тож вплив на світові ціни буде помірним. Однак «зелене світло» Вашингтона на відновлення давно заморожених потоків венесуельської нафти до Європи може дати символічний імпульс президентові Венесуели Ніколасу Мадуро»,- зазначається в повідомленні.

Перед цим Державний департамент США надіслав листа обом європейським компаніям, де зазначив про доцільність відновлення поставок з Венесуели. У Вашингтоні сподіваються, що це допоможе Європі зменшити енергетичну залежність від росії, а також скоротить потік нафти з Венесуели до Китаю. Інша мета полягає в тому, щоби переконати Мадуро відновити політичні переговори з опозицією в його країні.

Дві європейські енергетичні компанії, які мають спільні підприємства з венесуельською державною нафтовою компанією PDVSA, можуть зараховувати нафту на рахунок несплачених боргів і прострочених дивідендів. При цьому, ключовою умовою є те, що отримана нафта «повинна відправлятися лише в Європу, і її не можна перепродавати в іншому місці».

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня Європейський Союз ухвалив шостий пакет санкцій проти рф та білорусі, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення cбербанку від системи SWIFT.

 

www.ukrinform.ua