Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2023

США та ЄС продовжать переговори щодо сталевої угоди до кінця року

США та Європейський Союз не змогли досягти угоди щодо глобальної домовленості про стійке виробництво сталі та алюмінію на саміті у Вашингтоні, але продовжили термін переговорів до кінця року.

Спільна заява була зроблена під час зустрічі президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн і президента Європейської ради Шарля Мішеля з президентом США Джо Байденом, щоб обговорити низку питань, включаючи обмеження надлишкових потужностей з виробництва сталі та алюмінію та підтримку декарбонізації в металургійній промисловості.

«Протягом цих двох років ми досягли значного прогресу у визначенні джерел неринкової надлишкової потужності», — йдеться у заяві. «Ми також досягли кращого розуміння інструментів для вирішення проблеми інтенсивності викидів сталеливарної та алюмінієвої промисловості. Ми з нетерпінням чекаємо продовження прогресу у досягненні цих важливих цілей протягом наступних двох місяців».

У заяві не було зазначено конкретних суперечок, які ще потребують вирішення. Ініціатива спрямована на розробку спільних правил торгівлі в сталеливарному та алюмінієвому секторах, щоб відновити ринкові умови на міжнародних ринках сталі та обмежити інтенсивність CO2 сталі та алюмінію в усіх видах виробництва.

Це випливає з угоди від 31 жовтня 2021 року щодо тарифів розділу 232, які вперше запровадив колишній президент Дональд Трамп у 2018 році, згідно з якими для більшості країн застосовувалися загальні імпортні мита у розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній.

 

minprom.ua