Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2022

США у листопаді випустять на ринок 10 млн бар. нафти зі стратегічного запасу

Президент США Джо Байден ухвалив рішення спрямувати на ринок у листопаді 10 млн барелів нафти зі стратегічного запасу країни. Про це з посиланням на опубліковану в середу, 5 жовтня, заяву Білого дому, пише «Інтерфакс-Україна».

«За дорученням президента Міністерство енергетики протягом наступного місяця спрямує на ринок ще 10 млн барелів зі стратегічного нафтового запасу», – йдеться в документі. У ньому наголошується, що США з березня 2022 року періодично вивільняють таку нафту, щоб добиватися зниження цін на енергоресурс.

«Президент продовжить використовувати стратегічний нафтовий запас, щоб захищати американських споживачів і забезпечувати енергетичну безпеку. Він доручає міністру енергетики вивчити можливі додаткові заходи для нарощування видобутку нафти в США у короткостроковій перспективі», – наголошує Білий дім.

У заяві також зазначається, що Байден «розчарований короткозорим рішенням ОПЕК+ скоротити видобуток».

За повідомленнями західних ЗМІ, представник Білого дому Карін Жан-П’єр на брифінгу наголосила, що, на думку Вашингтона, такий крок ОПЕК+ означає, що організація «вивірила свою позицію з росією».

США активно намагалися переконати країни коаліції не скорочувати видобуток. Спостерігачі вважають, що якщо позиція ОПЕК+ спровокує зростання цін на бензин, це стане поганою новиною для Байдена і його Демократичної партії напередодні листопадових проміжних виборів у Конгрес.

Раніше в середу повідомлялося, що міністри країн ОПЕК+ у світлі невизначеності, пов’язаної з перспективами світової економіки й ринку нафти, через необхідність покращити довгострокові прогнози для ринку нафти, а також відповідно до успішного підходу до попереджувальних дій, який послідовно застосовувався країнами-учасницями, ухвалив низку рішень. Насамперед, термін дії угоди продовжено до 31 грудня 2023 року. Квота з видобутку нафти з листопада знижується на 2 млн б/д порівняно з рівнями серпня (збігається з квотами жовтня – ред.).

 

enkorr.ua