Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.04.2023

Стало відомо, скільки коштує зберігання тонни кукурудзи у зернових рукавах

  • У сезоні 2022 попит на рукави зріс у 2 рази
  • Вартість зберігання кукурудзи в зернових рукавах становить $2,25/т
  • Вже розпочались продажі рукавів для зберігання зерна на сезон 2023

Порушення логістичних ланцюгів експорту та руйнування елеваторів дали поштовх для поширення технології зберігання зерна в рукавах не лише для аграріїв, що вже практикували такий метод зберігання, а й для ряду нових користувачів. Про це розповів Костянтин Ващенко, директор ТОВ «Планета Пластик», в матеріалі «Кукурудза: про тенденції у вирощуванні, ціни та технології (частина 1)» на Kurkul.com.

«У сезоні 2022 попит на рукави зріс у 2 рази. Загальний об’єм врожаю, що зберігається в рукавах «Планета Пластик», становить 5 млн тонн, більша частина цього об’єму — це кукурудза», — розповів Костянтин Ващенко.

За його словами, у порівнянні з будівництвом зерносховищ зберігання зерна в рукавах потребує мінімальних інвестицій. Гроші потрібні лише на купівлю недорогого обладнання та рукавів.

Друга перевага — це технологія: рукави можуть зберігати зерно прямо в полі, не потрібно перейматися нестачею транспорту для вивезення продукції з-під комбайна, є можливість роздільного зберігання відсортованого зерна. По-третє, рукави дають можливість продати ту ж кукурудзу дорожче, аніж у сезон жнив.

«На сьогодні вартість зберігання кукурудзи в зернових рукавах від «Планета Пластик» становить $2,25/т. Це разові витрати, і вони не залежать від терміну зберігання. Зберігання однієї тонни кукурудзи на елеваторі протягом 6 місяців коштуватиме приблизно $15/т. За 12 місяців потрібно заплатити вже $30/т, коли в рукаві — все ті ж $2,25. Тому очевидно, що в рукавах зерно зберігати вигідніше», — розповів директор ТОВ «Планета Пластик».

Гарантійний термін експлуатації рукава, виробленого ТОВ Планета Пластик, складає 24 місяці — 12 місяців складського зберігання виробу та 12 місяців у завантаженому рукаві. Але теоретично термін використання може бути й довшим.

«Ми вже почали продаж рукавів для зберігання зерна. Підписуємо контракти про постачання рукавів «Планета Пластик» на сезон 2023 р. Всі наші ресурси спрямовані на те, щоб задовольнити 200% річних потреб усіх аграріїв України в будь-який час, із найкращою для них ціною. Тому не важливо чи купувати рукав зараз, чи вже під час жнив», — додав Костянтин Ващенко.

 

kurkul.com