Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.09.2023

Ставки автомобільного фрахту за два тижні виросли на 16-18%

За останні два тижні ставки фрахту вантажівок на експорт агропродукції, яка потребує проходження ветеринарної інспекції на кордоні, виросли на 16-18%. Це зумовлено великими чергами на перетин кордону.

Про це АgroТimes розповіла директор департаменту логістики ТОВ «Iнтерконтиненталь Лоджистікс» Ольга Кривчик.

Фахівець уточнила, що наразі черги на проходження ветінспекції збільшилися: на прикордонних переходах з Польщею вантажівки простоюють 14-15 днів, а на переходах з Угорщиною та Румунією – 7-9 днів. Проте збільшення черг має сезонний характер й не пов’язано з недостатньою кількістю ветеринарних лікарів, залучених у контролюванні якості збіжжя.

За її словами, наразі ринок очікує на рішення Єврокомісії щодо скасування заборони на імпорт агропродукції з України, термін якого спливає 15 вересня. Щоправда, наразі досі тривають переговори лідерів країн Східної Європи, які мають спільні кордони з Україною. Й хоч деякі держави кажуть про одностороннє ембарго щодо української агропродукції, але ринок чекає на остаточне рішення ЄК.

«У разі повного скасування ембарго ставки на перевезення зростатимуть. І хоч кількість перевізників по факту не зміниться, але буде більше пропозицій від агропідприємців, охочих експортувати свою продукцію на території країн-партнерів», – уточнила Ольга Кривчик.

 

agrotimes.ua