Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.06.2019

Стримуючим фактором розвитку аграрної галузі України і експорту має бути логістика, – Топчій

5 червня в рамках ХХХІ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2019» відбувся форум «Ефективна логістика в АГРО: сезон 2019» за участі заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Володимира Топчія. Участь у заході взяли представники Мінагрополітики, Мінінфраструктури, Торгово-промислової палати України, АТ «Укрзалізниця», Маріупольского Морпорту та бізнесу.

Повідомляє прес-служба Міагрополітики.

«На сьогодні надзвичайно гострим питанням залишається як налагодження ефективної логістики, так і збільшення потужностей для зберігання і переробки сільгосппродукції, враховуючи нарощування виробництва зерна та іншої сільгосппродукції, а також зростаючі темпи експорту», – зауважив Володимир Топчій.

Заступник Міністра нагадав, метою оперативного вирішення проблемних питань логістики та з метою забезпечення вчасного виконання експортних контрактів на державному рівні працює міжвідомча робоча група, до якої увійшли усі зацікавлені сторони.

За результатами роботи логістичного штабу варто відмітити позитивну динаміку у вирішенні нагальних питань, крім того, відбувається постійна робота з напрацювання стратегічних рішень на довгострокову перспективу.

«На сьогодні вже експортовано 47,5 млн тонн зернових, зернобобових культур і борошна. Україна успішно поставляє на зовнішні ринки сільськогосподарську продукцію та зміцнює позицію важливого гравця на світовій торговій арені», – підкреслив Володимир Топчій.