Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.09.2023

«Суха Балка» відновила видобуток на шахті ім. Фрунзе після майже року простою

Рудник «Суха Балка», який входить до складу групи DCH, 15 вересня 2023 року запустила виробництво на шахті ім. Фрунзе після майже року простою. Про це йдеться у корпоративній газеті DCH Steel.\

«Через військову агресію та постійні обстріли прифронтових областей мирне населення наражається на ризик, промисловості доводиться працювати у випробувальних, критичних умовах. Так, у листопаді 2022 року керівництво рудника через постійні обстріли енергетичної інфраструктури, встановлення лімітів енергоспоживання та мобілізацію працівників провідних гірничих спеціальностей прийняло рішення призупинити видобуток на шахті ім. Фрунзе», – йдеться у повідомленні.

Відновленню технологічного процесу сприяли стабільна енергетична ситуація та наявність трудового потенціалу. З 15 вересня підрозділ розпочав видобуток рудної сировини, відновлені прохідницькі роботи та буріння глибоких свердловин.

Рішення про відновлення виробництва було прийняте наприкінці серпня. З того часу тривав підготовчий етап відновлювальних робіт. Зокрема, спеціалісти рудника провели ревізію та наладку обладнання дробильно-сортувальної фабрики, конвеєра, внутрішньошахтного транспорту. Сервісне управління налагодило самохідну техніку.

«Усі роботи були виконані у стислий термін, працювали старанно й злагоджено. Тому 15 вересня шахта ім. Фрунзе почала видобуток», – коментує головний інженер рудника Ігор Пільтек.

Перші тонни товарної сировини надійшли на склад 16 вересня. Гірники опрацьовують поклад «Дружба» на горизонті -1210 м. Запланований місячний показник видобутку сировини сягатиме 20 тис. тонн.

За підсумками другого кварталу поточного року «Суха Балка» збільшила видобуток товарної руди на 42% кв./кв. – до 260 тис. тонн, сирої руди – на 32% у порівнянні з попереднім кварталом, до близько 300 тис. тонн.

За підсумками 2022 року ввела в експлуатацію близько 10 нових блоків загальною потужністю 800 тис. тонн рудної сировини.

Рудник «Суха Балка» спеціалізується на видобутку залізної руди підземним способом і має потужність близько 3,1 млн тонн на рік, до його складу входять шахти «Ювілейна» та ім. Фрунзе.

 

gmk.center