Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.02.2024

Сума збитків інфраструктури України через війну сягнула вже $155 мільярдів – KSE

Прямі збитки, завдані українській інфраструктурі через війну, збільшилися до $155 мільярдів найбільш постраждалим є житловий фонд країни.

Такі дані чергового дослідження «Росія заплатить» оприлюднила Київська школа економіки (KSE), передає Укрінформ.

«Сума прямих збитків, завданих інфраструктурі України в ході війни, станом на січень 2024 року сягнула майже $155 млрд. Ця оцінка враховує також збитки, завдані Україні через підрив країною-агресором Каховської ГЕС 6 червня 2023 року», – йдеться у повідомленні.

На першому місці за сумою збитків залишається житловий фонд. Станом на січень кількість пошкоджених та зруйнованих житлових будинків становить понад 250 тис. будівель, з них 222 тис. – приватні, понад 27 тис. – багатоквартирні та 526 – гуртожитки. Прямі збитки від руйнувань цих обʼєктів оцінюються у $58,9 млрд. Серед регіонів, де зафіксовано найбільше зруйнованих житлових будівель, Донецька, Київська, Луганська, Харківська, Чернігівська та Херсонська області.

Збитки інфраструктурним об’єктам оцінюються у $36,8 млрд, втрати промисловості та підприємства – на рівні $13,1 млрд. За останніми даними, зруйновано або пошкоджено 78 малих, середніх та великих приватних підприємств, а також 348 держпідприємств.

Через бойові дії продовжує зростати сума прямих збитків від зруйнованої інфраструктури енергетичної галузі — до $9 млрд, агропромислового комплексу – $8,7 млрд. Крім того, станом на початок цього року зросли збитки сфер ЖКГ – до $4,5 млрд та охорони здоровʼя – до $3,1 млрд.

 

www.ukrinform.ua