Світові ціни цукру досягли найвищого рівня за більше ніж 4 роки. Підняття ціни відбулося внаслідок аномальних заморозків у Бразилії, де виробництво продукту зменшилося на 11% — до 3 млн т. Повідомили в пресслужбі Національної асоціації цукровиків України.
Галузева група Unica повідомила, що в липні виробництво цукрової тростини з 1 га знизилось на 17,9%, у порівнянні з попереднім роком, оскільки виробники, через заморозки, повинні були зрізати тростину раніше потрібного часу.
«Цукровий сезон в Бразилії, країні, яка забезпечує близько 40% світових поставок цукру, може закінчитися набагато раніше, ніж зазвичай. Три хвилі заморозків, що пройшли в с/г районах країни, ще більше пошкодили посіви, які, на додачу, постраждали від найсильнішої посухи за останні 90 років», — йдеться в повідомленні.
Учасники ринку передбачали зниження показників у другій половині липня через морози, але цифри виявилися нижчими даних прогнозу. Ф’ючерси на цукор на нью-йоркській біржі ICE виросли майже на 7%.
kurkul.com