Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.11.2023

Світове виробництво сталі скоротиться у IV кварталі – Eramet

Попит на марганцеві сплави і їх пропозиція продовжать падати

Французька гірничовидобувна група Eramet прогнозує, що у четвертому кварталі поточного року світове виробництво сталі скоротиться переважно через сезонний ефект, а у Європі очікується значне падіння цього показника за результатами 2023 року. Про це йдеться в останньому фінансовому звіті компанії.

Окрім того, група прогнозує, що зростання процентних ставок продовжить впливати на будівельний сектор.

За підсумками другого півріччя, очікують в Eramet, глобальне виробництво сталі має залишитися стабільним у порівнянні з аналогічним періодом 2022-го завдяки зростанню споживання в Індії.

Компанія прогнозує, що за таких умов попит і пропозиція на марганцеві сплави продовжать знижуватися, особливо в Європі, при цьому запаси цієї продукції залишаються високими. Ринок США демонструє певну сталість, але нещодавній страйк, проведений профспілкою робітників автопромисловості вплинути на попит на сталь і марганцеві сплави в четвертому кварталі поточного року.

Оскільки ринок марганцевої руди наразі перебуває в профіциті, ціни на цю продукцію також продовжать падати у жовтні-грудні, перш ніж стабілізуються наприкінці року.

Згідно з останнім звітом групи, у третьому кварталі 2023 року скоригований оборот Eramet склав €980 млн, що на 26% менше у річному обчисленні, включаючи значне зниження цін продажу (-27% р./р.). Це було частково компенсовано зростанням обсягів видобутку корисних копалин (+7% р./р.).

Eramet очікує, що скоригований показник EBITDA за підсумками 2023 року становитиме близько €800 млн.

Нагадаємо, що європейська сталеливарна асоціація EUROFER погіршила прогноз падіння видимого споживання сталі в Євросоюзі за підсумками 2023 року до 5,3% порівняно з 3% у попередньому прогнозі. У 2024 році показник зросте на 7,6%, але стикнеться з геополітичною непередбачуваністю та економічною невизначеністю.

 

gmk.center