Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2022

Світові ціни на брухт продовжують падати під тиском низького попиту

За тиждень 31 жовтня – 7 листопада 2022 року котирування брухту в Туреччині знизилися на $10/т – до $350/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 31 жовтня – 7 листопада 2022 року зменшилися на $10/т в порівнянні з попереднім тижнем – до $350/т. Таким чином, котирування брухту падають уже четвертий тиждень поспіль. Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Котирування брухту в Туреччині продовжують падати під тиском низького попиту. Закупівлі сировини турецькими металургійними комбінатами залишаються на низькому рівні, оскільки виробники сталі вважають, що поточні ціни є зависокими.

Через відсутність попиту в Туреччині постачальники брухту воліють не продавати сировину за низькими цінами, а очікувати повернення турецьких металургів на ринок. Заготівельники брухту прогнозують, що це може статися вже на цьому тижні. Проте є ризики, що цей прогноз не справдиться через негативну кон’юнктуру ринку сталевої продукції.

Нижня межа цін для імпортерів коливається близько $340/т, тому покупці націлені не виявляти активність, допоки не дочекаються максимально можливого зниження цін. З іншого боку, постачальники не готові йти на поступки найближчим часом, тому ринок зараз у глухому куті.

Хоча турецькі метпідприємства націлені домогтися зниження цін брухту до $300/т, така перспектива є малоймовірною у короткостроковий період через низькі збори брухту та хороший попит на альтернативних ринках – в Індії, Пакистані, Бангладеш та Єгипті.

На ринку брухту в Китаї минулого тижня падіння цін сповільнилося, але низькі прибутки металургійних заводів негативно вплинули на обсяги споживання. Станом на 4 жовтня 2022 року брухт на сході Китаю оцінювався в 2,625 юаня/т ($363/т), що на 72 юані/т менше в порівнянні з попереднім тижнем.

Більшість металургійних комбінатів Китаю досі зупиняють або скорочують закупівлі брухту через збитки, але східнокитайські постачальники намагаються відновити продажі.

Очікується, що ціни на металобрухт в Китаї залишаться низькими, зокрема через скорочення потужностей металургійних заводів.

В Італії попит і ціни на брухт зростали в перших листопадових контрактах, незважаючи на негативні прогнози по ринку та можливі зупинення деяких метзаводів. Станом на 4 листопада ціни на брухт в країні зросли на €5/т у порівнянні з попереднім тижнем – до €360-390/т.

Ринок залишаеться в напруженому стані. Великі металургійні компанії намагаються задовольнити потреби в брухті та вимагають великих партій. При цьому попит на готову продукцію залишається стабільно слабким, а запаси довгого і плоского прокату досі великі .

Ринок брухту в США очікує листопадового циклу закупівель, оскільки попит як на внутрішньому, так і на експортному ринках досі низький. Оскільки настрої погіршуються з кожним днем, у листопаді очікується чергове падіння експорту брухту зі США – уже восьмий раз від початку року.

Учасники ринку прогнозують, що ціни на брухт у США в листопаді впадуть ще принаймні на $20-25/т у порівнянні з жовтневими цінами.

В Індії внутрішній ринок брухту відчуває кризу пропозиції. Ціни імпортного брухту падали. Споживачі бронювали невеликі контракти, щоб задовольнити невідкладні потреби. Станом на 4 листопада імпортний брухт в Індії оцінювався в $430/т, що на $10-15/т менше в порівнянні з попереднім тижнем.

Ринок експортного брухту в Японії на початку листопада також демонструє негативні тенденції через слабкий попит. Напрямок цін на локальному ринку брухту залежить від результатів майбутнього тендеру Kanto, який відбудеться 9 листопада. Станом на 4 листопада експортні ціни на японський брухт опустилися на 1,7 тис. єн/т ($12/т) у порівнянні з 28 жовтня – до 48,3 ієн/т ($328/т).

Як повідомляв GMK Center, світове споживання металобрухту в січні-червні 2022 року зменшилося на 8,4% в порівнянні з аналогічним періодом 2021 року – до 248,79 млн тонн.  Негативна динаміка попиту зумовлює зниження глобального виробництва сталі. У січні-червні поточного року світовий випуск сталі скоротився на 5,5% р./р. – до 949,4 млн тонн.

 

gmk.center