Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.05.2022

Світові ціни на металобрухт за минулий тиждень знизилися на $25

За тиждень 25 квітня – 2 травня ціни на брухт у Туреччині опустилися до $545-550/т

Ціни на брухт марки HMS 1/2 на ринку Туреччини за тиждень 25 квітня – 2 травня знизилися на $25 порівняно з попереднім тижнем – до $545-550/т. Таким чином, котирування брухту знижуються вже п’ятий тиждень поспіль після різкого зростання до $655/т. Про це свідчить індикатор цін Kallanish.

Ціни на брухт у Туреччині продовжують падати, оскільки заводи досі стримують закупівлі, сподіваючись на нижчу вартість сировини. Надлишок пропозиції разом із низьким попитом змушує переробників знижувати робочі рівні.

Заводи намагаються зосередитися на продажу готової сталі, але угоди не здійснюються через відсутність як внутрішнього, і експортного попиту напередодні свят. Крім того, заготівля з Росії досі значно дешевша, ніж пропозиції інших країн, що чинить тиск на ціновий настрій на ринку брухту.

Незважаючи на спекуляції турецьких покупців, їм ще потрібно закупити великі партії для відвантаження у травні та повне відвантаження на червень.

Деякі учасники ринку очікують, що заготовка з РФ і далі надходитиме до Туреччини, а якщо попит на готову сталь не зросте після Курбан-байраму, то ціни на брухт можуть впасти й нижче $500/т. Крім того, після задоволення внутрішнього ринку США в травні, брухт зі Штатів піде за нижчими цінами на експорт.

Наразі турецькі заводи спекулюють інформацією на ринку для створення знижувального тиску за рахунок використання російської заготівлі, яку можуть купити тільки вони.

Як повідомляв GMK Center, ціни на брухт на ринку Туреччини за тиждень 18-25 квітня впали на $60 порівняно з попереднім тижнем – до $570-575/т. Заводи продовжували чинити тиск на постачальників з метою подальшого зниження цін для травневих закупівель.

 

gmk.center