Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.06.2022

Світові ціни на нафту підскочили до тримісячного максимуму – CNN

Ціни на нафту марки Brent у вівторок досягли найвищого рівня за останні три місяці після того, як Європейський Союз оголосив про ембарго на 90% імпорту російської нафти.

Про це передає Укрінформ з посиланням на CNN.

Водночас після повідомлень про те, що ОПЕК, можливо, готується до нарощування обсягів видобутку нафти, її ціна знизилася.

Нафта марки Brent подорожчала за день на 1%, сягнувши цінової позначки в 122,84 долара за барель – найвищого рівня починаючи з 8 березня. Раніше в ході сесії її ціна підскочила до 125,28 долара.

Американська нафта на кінець дня коштувала 114,67 долара за барель, подешевшавши на 0,4%.

Зазначається, що подорожчання нафти спричинене оголошенням про досягнення домовленості в ЄС про часткову заборону на імпорт російської нафти через вторгнення Москви в Україну. Європа є найбільшим покупцем російських енергоносіїв: у 2021 році вона щодня отримувала близько 2,4 млн барелів нафти з рф.

У США експерти прогнозують подальше зростання цін на бензин.

За прогнозами, видобуток нафти в росії цього року значно знизиться через війну і санкції. Натомість країни ОПЕК, головним чином Саудівська Аравія, Кувейт та Об’єднанні Арабські Емірати нарощуватимуть нафтовидобуток.

Як повідомлялося, у понеділок лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

 

www.ukrinform.ua