За період із 1 жовтня по 31 січня індійські заводи виробили 14,1 млн тонн цукру, що майже на 24% менше, ніж за аналогічний період роком раніше, оскільки деякі заводи були змушені завершити переробку раніше через обмеження поставок тростини
Про це повідомили в Асоціація виробників цукру Індії (ISMA), інформує «Укрцукор», пише AgroTimes.
Оскільки Індія – найбільший у світі виробник цукру, скорочення його виробництва в країні може підтримати світові ціни.
За даними ISMA, станом на кінець січня переробку тростини продовжують 446 заводів, порівняно з 520 роком раніше.
У Махараштрі, яка постраждала спочатку від посухи, а потім від повеней, за чотири місяці цукрові заводи виробили 3,46 млн тонн цукру, порівняно з 7,1 млн тонн у минулому році.
У 2019/2020 МР в Індії виробництво цукру може зменшитися на 21,6% – до 26 млн тонн – найменший рівень за останні три роки.