Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.09.2023

Світові ціни на цукор незначно просіли через спекуляції щодо індійського експорту

У п’ятницю жовтневі ф’ючерси на цукор-cирець NY11 зменшилися на 0,07 (-0,26%), а грудневі ф’ючерси на білий цукор у Лондоні знизилися на 3,30 (-0,45%), пише Barchart.

Ціни на цукор незначно зменшилися з 12-річних максимумів після заяв секретаря міністерства продовольства Індії про те, що в Індії достатньо цукру для забезпечення попиту під час майбутніх свят. Ці коментарі спровокували чутки про можливий дозвіл уряду Індії на збільшення експорту цукру.

Збільшення бразильського реалу в п’ятницю також підтримало ціни на цукор, оскільки реал досягнув двотижневого максимуму. Стійкий реал стримує бажання бразильських виробників цукру експортувати свою продукцію.

Крім того, ціни на цукор підтримуються високими цінами на сиру нафту. У п’ятницю ціна на WTI нафту піднялася до 10,25 — місячного максимуму, що позитивно впливає на ціни на етанол і може стимулювати цукрові заводи перенаправити більше тростини для виробництва етанолу, а не цукру, зменшуючи таким чином його пропозицію.

За останні кілька тижнів ціни на цукор різко зросли і досягли 12-річних максимумів через побоювання щодо скорочення світового виробництва цукру. Минулого вівторка Alvean, найбільший у світі трейдер цукру, заявив, що очікує на дефіцит цукру на світовому ринку в 2023/24 МР в розмірі 5,4 млн тонн. Це буде шостий рік дефіциту, оскільки Індія може скоротити експорт цукру, а фермери в Таїланді можуть перейти на виробщування більш прибуткового маніоку замість цукрової тростини.

 

www.ukrsugar.com