Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.11.2021

Свириденко вважає можливим скасування митних тарифів на ввезення української сталі до США

Міністр економіки зазначає, що на скасування тарифів можна сподіватися завдяки нещодавнім домовленостями США та Європейського Союзу

Міністр економіки Юлія Свириденко вважає за можливе звільнення виробленої в Україні сталі від дії 25%-х імпортних американських митних тарифів.

Про це вона написала в соціальній мережі Facebook, коментуючи підсумки 10-го засідання Українсько-американської торговельно-інвестиційної ради.

На її думку, на скасування тарифів можна сподіватися з огляду на домовленості США і Європейського Союзу.

«Нещодавня домовленість США і ЄС дає нам шанс також звільнити українську сталь з-під дії мит. Тим більше вона повністю виплавлена в Україні (як цього вимагають США). Ця дискусія складна в світлі глобальної проблеми перевиробництва сталі. Але у нас зі США дуже схожі погляди на цю проблему», – написала вона.

Також на засіданні обговорювалися питання інтелектуальної власності, цифрової торгівлі зі США і поновлення угоди про торгово-інвестиційну співпрацю між державами.

Також на початку листопада ЄС і США досягли угоди щодо виключення європейської сталевої продукції та алюмінію з-під дії 25%-го мита відповідно до секції 232.

Після анонсу скасування тарифів цим питанням зацікавилися також інші країни. Наприклад, британська UK Steel ініціювала проведення аналогічних переговорів зі Сполученими Штатами.

Аналітики GMK Center відзначають, що головна стаття експорту України до США – безшовні труби, і якщо не вжити якихось заходів, то вітчизняні виробники втрачатимуть великі обсяги експорту.

«Періодично піднімалося питання про переговори про виключення України з-під дії секції 232, однак це так і залишилося на рівні ініціатив. Доцільно активізувати цей напрям, адже чим більше країн укладають такі угоди (Канада, Мексика, Бразилія, Аргентина тепер ще й ЄС), тим більші обсяги експорту втрачатимуть вітчизняні виробники», – йдеться в дайджесті GMK Center.

 

gmk.center