Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.09.2020

Тарас Качка обговорив ключові питання торгово-економічного співробітництва між Україною та Іспанією

10 вересня відбулася зустріч заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торгового представника України Тараса Качки з Державним секретарем з питань торгівлі Міністерства промисловості, торгівлі і туризму Іспанії, співголовою іспанської частини змішаної Міжурядової українсько-іспанської комісії з економічного і промислового співробітництва Ксіаною Мендез Бертоло з метою обговорення ключових питань торгово-економічної співпраці двох країн.

Захід відбувся в рамках візиту української делегації до Королівства Іспанія на чолі з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

«Україна та Іспанія мають гарні перспективи динамічного розвитку двосторонніх торговельно-економічних відносин. Зокрема, важливим інструментом успішної співпраці є змішана Міжурядова українсько-іспанська комісія з економічного і промислового співробітництва. Україна зацікавлена у подальшій інтенсифікації економічного діалогу, залученні інвестицій та нарощуванні торгівлі агаропродовольчою продукцією», – зазначив заступник Міністра Тарас Качка.

Наразі Іспанія посідає 6 місце за обсягами двосторонньої торгівлі товарами між Україною та країнами Європи. За 6 місяців поточного року обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною та Іспанією склав 1087,8 млн дол. США, з яких експорт українських товарів та послуг склав 721,6 млн дол. США.

Сторони обговорили ключові домовленості за результатами останнього засідання змішаної Міжурядової українсько-іспанської комісії, зокрема, щодо сприяння розширенню співробітництва у сферах інвестиції, енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, транспортної інфраструктури, туризму, а також з питань зміни клімату. Наступне засідання має відбутися в м. Київ.

Довідково

З метою посилення взаємодії у сфері торгівлі агропродовольчою продукцією та розвитку сільськогосподарської галузі обох країн між Мінекономіки та Міністерством сільського та рибного господарства і продовольства Королівства Іспанія сьогодні підписано Меморандуму про взаєморозуміння.

Джерело: Урядовий портал.