Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.10.2021

Тарас Качка обговорив з Послом Узбекистану перспективи розвитку торговельно-економічних відносин

7 жовтня відбулася зустріч заступника Міністра економіки України – Торгового представника України Тараса Качки з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан в Україні Алішером Курмановим з метою обговорення ключових питань розвитку взаємовигідних торговельно-економічних відносин між Україною та Узбекистаном.

«За 7 місяців 2021 року у порівнянні з відповідним періодом минулого року товарообіг між Україною та Узбекистаном збільшився на 59,5% – до $335,3 млн. Зокрема, експорт українських товарів склав $216,7 млн (+ 48,8%). Проведення найближчим часом Восьмого засідання Спільної українсько-узбецької комісії з всебічного співробітництва дозволить нашим країнам визначити перспективні галузі для налагодження взаємозв’язків та реалізації проектів», – зазначив Тарас Качка.

Україна зацікавлена у посиленні товарообігу із Узбекистаном, зокрема продукції металопрокату, трубної продукції, обладнання та спецтехніки для потреб нафтогазової промисловості.

Також було акцентовано на співпраці в аграрному секторі в частині нарощування поставок української молочної, м’ясної та олійної продукції, кондитерських виробів тощо. Крім того, Україна націлена на посилення співробітництва в галузі сільгоспмашинобудування – постачання на ринок Узбекистану сільськогосподарської техніки різної модифікації, обладнання для комбікормових заводів, доїльних залів та утримання великої рогатої худоби, обладнання для птахівництва.

З боку узбецької сторони було наголошено, що знаковим є відновлення повітряного авіасполучення між Україною і Узбекистаном, адже реалізація проектів в авіаційній галузі є перспективною для обох країн. Узбекистан також зацікавлений у нарощуванні поставок на український ринок бавовни, волокна, пряжі та текстильної продукції для переробки в Україні і подальшого експорту.

www.me.gov.ua