Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.11.2023

Технологія зберігання зерна в рукавах дозволяє закрити проблему пошкоджених елеваторів

Технологія зберігання в рукавах дозволяє закрити проблему пошкоджених елеваторних комплексів та розосередити зберігання зерна, що досить актуально при регулярних обстрілах потужностей для зберігання.

Про це розповів Костянтин Ващенко, генеральний директор та співвласником компанії «Планета Пластик» в інтерв’ю «Минулого року аграрії масово закладали зерно в рукави, а що ж зараз? Інтервʼю з «Планета Пластик» на Latifundist.com.

За його словами, клієнтами компанії є практично всі: від аграрія-одноосібника до великих агрохолдингів та зернових елеваторів, що спеціалізуються саме на зберіганні зерна.

«Зараз все більше господарів розуміє наскільки це економічно вигідна та ефективна технологія, як для постійної практики зберігання врожаю, так і для оперативного збільшення потужностей зберігання. Росте кількість господарств, які зберігають від 100 т до 1000 т врожаю», — додав Костянтин Ващенко.

За його словами, компанія акцентує увагу на зберіганні зернових, але полімерні рукави ТМ Harwell використовуються й у тваринництві, адже чудово зберігають корма для худоби. Так, в рукавах аграрії зберігають силос, зелену масу, фураж, сінаж, буряковий жом, плющене зерно, пивну дробину, кукурудзяну пасту тощо.

Як зазначив співвласник «Планета Пластик», найпоширеніший рукав для зберігання зерна серед аграріїв розміром 2,7х60 метра станом на сьогодні коштує близько 16 тис. грн. В цю суму входить вартість доставки та ПДВ. Майже 90% вартості рукава — це імпортована сировина.

Попри таку високу ціну рентабельність зберігання досить ефективна — аграрій завантажує врожай в сезон жнив по дешевшій ціні, а продає тоді, коли ціна на зерно росте і його влаштовує.

«Повномасштабна війна внесла свої корективи та стояло гостро питання просто збереження врожаю. Якщо поглянути на дані до 24.02.2022, то в середньому, зберігання врожаю кукурудзи 6 місяців після сезону жнив, давало можливість отримати понад 30% додаткового доходу власнику зерна. Притримавши пшеницю 6 місяців, додатковий дохід становив понад 50%. Зберігаючи врожай сої чи соняха сім-вісім місяців у 2020-2021 рр. можна було його продати майже у два рази дорожче за тонну того ж зерна. І все це при одноразових затратах $2-2,5 на тонну врожаю, який зберігається», — підсумував Костянтин Ващенко.

 

kurkul.com