Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 03.11.2023

“Центренерго” заявляє про повне забезпечення своїх ТЕС паливом для проходження зими

ПАТ “Центренерго” вдалося стягнути на свої ТЕС достатній ресурс палива для проходження осінньо-зимового періоду (ОЗП) 2023-24 рр. завдяки поставкам вугілля з усіх українських державних шахт, а також його імпорту з Польщі.

“На склади підприємств уперше за кілька років активно вантажиться вітчизняне вугілля з усіх державних шахт і прибувають вагони з вугіллям із Польщі… наразі можемо впевнено говорити: стягнуто достатній ресурс для проходження ОЗП”, – повідомила компанія в четвер.

Як зазначили в ПАТ, такої масштабної співпраці та підтримки вітчизняних шахтарів компанія не відчувала з 2019 року. При цьому імпортне паливо на територію України востаннє надходило ще в березні 2022 року. З того часу партнерства з іноземними постачальниками не було.

“Ми поставили в пріоритет роботу саме з державними шахтами. Це – наша економіка, це – розвиток українських шахт і зарплати українським шахтарям. В умовах війни та енергетичного терору ворога, дуже принципово підтримувати конкретно своїх і конкретно власний бюджет”, – зазначив генеральний директор ПАТ “Центренерго” Андрій Чуркін, якого процитували на сайті компанії.

Водночас він пояснив, що для проходження опалювального сезону свого вугілля наразі недостатньо, тож з моменту його приходу до керівництва “Центренерго” компанія одразу почала пошук постачальників імпортного палива для забезпечення додаткових обсягів і стійких запасів палива на складах ТЕС.

“Вугілля з Польщі надходитиме на постійній основі, законтрактованих обсягів вистачить і для об’єктів “Центренерго”, і для підстраховки, у разі необхідності, внутрішнього ринку”, – сказав Чуркін.

 

ua.interfax.com.ua