Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.04.2022

Ціна кукурудзи падає в очікування звіту експертів USDA

Котирування кукурудзи показали незначне просідання через обережність учасників ринку напередодні виходу нового звіту експертів USDA. Про це написали аналітики Barva Invest у Telegram-каналі.

Травневий ф’ючерс на американську кукурудзу знизився на $0.01/бу, а на чорноморську на $0.5/т.

Темпи імпорту кукурудзи в ЄС з початку сезону склали 12.2 млн тонн і практично відповідають минулорічній динаміці.«Нові експортні продажі кукурудзи з США за тиждень склали 927.6 тис. тонн. Аташе USDA у Китаї прогнозує імпорт кукурудзи Піднебесною у 2022/2023 МР на рівні 20 млн тонн. За оновленою оцінкою CONAB виробництво кукурудзи у Бразилії складе 115.6 млн тонн, що на 3 млн тонн вище за попередні прогнози», — зазначили аналітики.

Попит на кукурудзу на українському ринку практично відсутній через обмежені експортні можливості та перевантажену логістику.

Котирування пшениці на Чикаго показали зниження, оскільки ринок сприйняв опади в деяких регіонах вирощування як можливість для покращення стану посівів. Травневий ф’ючерс на американську пшеницю знизився на $0.18/бу. Ціна на європейську  пшеницю знизилась на €0.25/т, а на чорноморську на $1/т.

«USDA відзвітувало про тижневі експортні продажі пшениці на рівні 379 тис. т, що збіглося з очікуваннями ринку. Місцеві аналітики очікують на зниження посівних площ пшениці в Аргентині під урожай наступного сезону через значне зростання собівартості», — зазначається у повідомленні.

Тиск на внутрішні ціни на українському ринку посилюється після перенасичення переробних підприємств на фоні активної пропозиції.

 

kurkul.com