Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.07.2023

Ціна на Brent перевищила $75 за барель після зниження напередодні

Нафта помірковано дорожчає вранці у вівторок. Вартість вересневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:11 за київським часом становить $75,02 за барель, що на $0,37 (0,5%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти здешевшали на $0,76 (1%), до $74,65 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася на цей час на $0,36 (0,52%), до $70,15 за барель. Напередодні ці контракти знизилися у ціні на $0,85 (1,2%), до $69,79 за барель.

У понеділок Саудівська Аравія повідомила про продовження добровільного скорочення видобутку нафти обсягом 1 млн барелів на добу (б/д) на серпень. Таким чином, у серпні видобуток нафти в Саудівській Аравії залишиться на рівні близько 9 млн б/д.

Тим часом росія в рамках зусиль із забезпечення балансу ринку добровільно скоротить у серпні постачання на нафтові ринки на 500 тис. б/д через скорочення експорту на зазначену величину, заявив журналістам віце-прем’єр рф алєксандр новак.

Спочатку нафта відреагувала на ці новини помірним позитивом, проте цього виявилося замало для суттєвого ралі, зазначили аналітики Sevens Report Research.

Негативним чинником для ринку стала новина про те, що індекс ділової активності у виробничому секторі США (ISM Manufacturing) у червні знизився до 46 пунктів із 46,9 пункту місяцем раніше. Експерти, консенсус-прогноз яких наводить Trading Economic, очікували зростання до 47 пунктів.

Тим часом індекс менеджерів із закупівель (PMI) у промисловості єврозони впав цього місяця до 43,4 пункту порівняно з 44,8 пункту у травні, згідно з остаточними даними Hamburg Commercial Bank (HCOB) і S&P Global. Раніше повідомлялося про зниження до 43,6 пункту. Підсумковий результат вказує на різке погіршення стану сектору з травня 2020 року, пише Trading Economics.

 

enkorr.ua