Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.09.2022

Ціна на Brent піднялася до $95,06 за барель перед засіданням ОПЕК+

Ціни на нафту зростають у понеділок перед засіданням ОПЕК+, трейдери оцінюють змогу скорочення видобутку після нещодавніх заяв міністра енергетики Саудівської Аравії принца Абдулазіза бен Сальмана щодо можливості такого кроку.

Більшість експертів все ж таки вважає, що ОПЕК+ не скорочуватиме плану видобутку нафти на жовтень, зазначає агентство Bloomberg. Аналітики JPMorgan пояснюють таку думку тим, що літній надлишок сировини на світовому ринку може швидко перетворитися на дефіцит.

Вартість листопадових ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 МСК у понеділок становить $95,06 за барель, що на $2,04 (2,19) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю ці контракти здорожчали на $0,66 (0,7%), до $93,02 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $88,66 за барель, що на $1,79 (2,06%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у п’ятницю вартість цих контрактів збільшилася на $0,26 (0,3%), до $86,87 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здешевшала на 6,1%, WTI – на 4,6%.

У Європі енергетична криза посилюється на тлі зупинення постачання російського газу газопроводом «північний потік». Увечері в п’ятницю «газпром» повідомив, що технічне обслуговування єдиної робочої турбіни «північного потоку» виявило «найгрубіші порушення», і газопровід не працюватиме без їх усунення.

Незадовго до цього країни G7 схвалили план запровадження цінової стелі для нафти, що експортується росією. Для реалізації цього плану країни «Групи семи» мають намір зокрема заборонити страхування танкерів із російською нафтою, якщо вона продається за ціною, вищою за певний ліміт.

«Ми вважаємо, що рішення «газпрому» продовжити зупинку постачань «північним потоком» з початку оголошених трьох днів на невизначений час нерозривно пов’язане з прийняттям G7 плану цінової стелі», – зазначає керуючий директор Vanir Global Markets Pte Джеймс Уістлер, слова якого наводить агентство Bloomberg.

 

enkorr.ua