Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.02.2024

Ціна на Brent стабілізувалася біля 82,5 дол. США за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабко змінюються вранці у вівторок, завершивши у плюсі торги на день раніше.

Ціна квітневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:09 за київським часом становить 82,48 дол. США за барель, що на 5 центів нижче за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти зросла на 0,91 дол. США (1,1%), до 82,53 дол. США за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на квітень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час знизилися на 2 центи, і становили 77,56 дол. США за барель. За підсумками минулої сесії контракт здорожчав на 1,09 дол. США (1,4%) – до 77,58 дол. США за барель.

“Світовий ринок нафти зіткнувся зі значною невизначеністю у плані балансу попиту й пропозиції, – зазначив керуючий партнер SPI Asset Management Стівен Іннес. – Ця невизначеність стала однією з причин, чому нафта торгується у відносно вузькому діапазоні”.

Як очікується, зростання глобального попиту на нафту цього року буде досить помірним через слабке зростання світової економіки й збільшення продажів електромобілів у Китаї, зазначив експерт. Тим часом підвищення пропозиції цього року також уповільниться порівняно з минулим, вважає Міжнародне енергетичне агентство (МЕА).

Іннес вважає, що ціни на нафту коливатимуться навколо поточних рівнів до кінця року, але зазначив наявність знижувальних ризиків, зокрема пов’язаних із темпами зростання глобального ВВП й обсягами видобутку сланцевої нафти в США.

 

enkorr.ua