Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 26.03.2024

Ціна на Brent стабілізувалася біля $86,8 за барель

Ціни на нафту еталонних марок слабко піднімаються вранці у вівторок, попередню сесію котирування завершили активним зростанням.

Ціна травневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:00 за київським часом становить $86,82 за барель, що на 7 центів вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ціна на ці контракти збільшилась на $1,32 (1,6%), до $86,75 за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на вказаний час підвищилися на 6 центів і становили $82,01 за барель. За підсумками минулої сесії контракт здорожчав на $1,32 (1,6%), до $81,95 за барель.

Підтримку котируванням надають ескалація напруженості на Близькому Сході, війна росії проти України, а також скорочення видобутку в рф й зниження кількості бурових установок у США, пише MarketWatch.

Дані нафтосервісної компанії Baker Hughes показали, що за минулий тиждень кількість нафтових бурових установок, що діють, у США знизилася на одну і становила 509 одиниць. Число газових установок тим часом опустилося на чотири – до 112.

Водночас внаслідок атак українських дронів нафтопереробні потужності рф скоротилися приблизно на 400 тис. барелів на добу (б/д), за оцінкою аналітиків StoneX.

«За останні три тижні було здійснено вісім атак на російські НПЗ, і це виглядає частиною кампанії України з дестабілізації російського енергетичного сектору», – написали аналітики компанії під керівництвом Алекса Ходса.

 

enkorr.ua