Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.09.2021

Ціни на г/к прокат у портах Чорного моря падають третій тиждень поспіль

Ціни на сляби показують негативну динаміку з середини травня

Ціни на гарячекатаний рулон у портах Чорного моря за минулий тиждень (з 3 по 10 вересня) впали з $880-900/т до $830-900/т. Про це повідомляє Kallanish Commodities.

Таким чином, негативна динаміка на ринку прокату спостерігається вже п’ятий тиждень поспіль. Останнє зростання було зафіксовано на тижні з 30 липня по 6 серпня (з $900-940/т до $930-950/т). Не змінюється ситуація й на поточному тижні.

Вартість г/к прокату в портах Чорного моря знижується на фоні падіння попиту. Головним фактором, що стримує торговельну активність, є невизначеність щодо подальшої перспективи цін.

Покупці не ризикують купувати продукцію, оскільки очікують більшого зниження вартості рулонів. Попит з боку Європи досі низький, хоча покупці Далекого Сходу починають виявляти активність.

Вартість слябів з портів Чорного моря демонструє схожу тенденцію. Минулого тижня вартість продукції знизилася на $ 20 в порівнянні з попереднім тижнем – до $720-740/т. Останнього разу ціна демонструвала зростання ще в травні, коли сягнула пікового показника цього року – $950-960/т. Після цього вартість продукції знижувалася майже щотижня.

Така динаміка пояснюється зниженням цінових пропозицій від постачальників з країн СНД. Крім того, на ринок слябів негативно впливає ослаблення настроїв у сегменті плоского прокату та зниження вартості руди.

Деякі джерела очікують, що ціна на сляби до кінця року сягне $700/т FOB.

Нагадаємо, раніше GMK Center писав про фактори зниження цін на г/к прокат в портах Чорного моря за тиждень з 27 серпня по 3 вересня. Основною причиною зниження вартості прокату називають неоднозначні настрої, що змушує багатьох учасників ринку скорочувати закупівлі.

 

gmk.center