Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 08.12.2022

Ціни на коксівне вугілля на початку грудня незначно зросли – до $250/т

Котирування сировини за тиждень 28 листопада – 5 грудня в Австралії зросли на 1,2%, а в Китаї – не змінилися

Котирування коксівного вугілля в Австралії (FOB Australia), за даними S&P Global, за тиждень 28 листопада – 5 грудня 2022 року зросли на 1,2%, або на $3/т, у порівнянні з попереднім тижнем – до $250/т.

Котирування коксівного вугілля на ринку Австралії незначно зросли через обмежену пропозицію внаслідок несприятливих погодних умов. При цьому попит з Індії, Індонезії та Туреччини залишався на високому рівні.

Також ціни коксівного вугілля підтримуються зростанням попиту на сталь. Металургійні комбінати поповнюють запаси сировини на фоні зростаючих цін на сталеву продукцію. Ознаки стабілізації ринку готової сталевої продукції зміцнюють упевненість виробників.

Як повідомляє ArgusMedia, відновлення попиту, погодні умови в Австралії та активне відновлення глобального споживання сталі, ймовірно, сприятимуть в найближчі тижні зростанню цін на коксівне вугілля в Азійсько-Тихоокеанському регіоні після падіння у листопаді.

Від початку минулого місяця ціни на автралійське коксівне вугілля впали більш ніж на $64/т. Зниження цін було зумовлене скороченням виробництва металургійними заводами через низьку маржу.

У першому кварталі 2023 року очікуються стабільні ціни на коксівне вугілля – близько $250/т. Цей рівень підтримуватиметься завдяки попиту в Індії, тоді як на ринку ЄС попит на коксівне вугілля буде слабким через зменшення виробництва сталі.

На китайському ринку (CFR China) ціни на коксівне вугілля минулого тижня були стабільними. Станом на 11 листопада 2022 року котирування сировини становили $299/т, що відповідає рівню цін минулого тижня.

Настрої на китайському ринку покращилися на фоні новин про послаблення карантинних обмежень. Однак покупці залишаються байдужими до імпортної сировини з довгими термінами постачань. Металурги поки що не мають впевненості у тому, що влада не запровадить тотальні обмеження найближчим часом, тому не ризикують купувати коксівне вугілля з тривалою доставкою.

У більшості металургійних заводів Китаю запаси коксівного вугілля досі є низькми, тому через невизначеність щодо імпортної сировини найближчим часом їм доведеться купувати вугілля за підвищеними цінами, щоб забезпечити виробництво.

Як повідомляв GMK Center, згідно з прогнозом Fitch, у 2023 та 2024 роках ціни на коксівне вугілля очікуються на рівні $200/т та $140/т відповідно.

 

gmk.center